(recept
si oblíbilo 72 návštěvníků)
MUSAKA alias Vzpomínka na Bulharsko
Potřebné ingredience
1kg mletého masa, 1kg oloupaných syrových brambor, 2 větší cibule, 1/2kg rajčat nebo 1/2 l rajčatové šťávy či zředěného protlaku, 1/4l mléka, 3 celá vjece, 3-4 lžíce hl. mouky, trošku oleje, sladká paprika, sůl, pepř
Postup přípravy
Tento recept pochází od kuchaře z bulharského pobřeží Černého moře.
Cibuli pokrájíme na kostičky a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso, které při restování mačkáme vidličkou, aby se nevytvořily větší kusy. Osolíme, opepříme a poprášíme sladkou paprikou. Brambory nakrájíme na plátky, přidáme k masu a zalijeme rozředěnou rajč. šťávou nebo zředěným protlakem, popř. nadrobno nakrájenými rajčaty. Až se vše začne vařit, přelijeme do pekáče a dáme tak na 1/2 hodinky péct. Po půl hodině zalijeme ještě mlékem s rozšlehanými vejci a zakvedlanou moukou. Pečeme do vytvoření kůrčičky - ještě cca 15-20 min. Ideální přílohou je zeleninový salát.
Cibuli pokrájíme na kostičky a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso, které při restování mačkáme vidličkou, aby se nevytvořily větší kusy. Osolíme, opepříme a poprášíme sladkou paprikou. Brambory nakrájíme na plátky, přidáme k masu a zalijeme rozředěnou rajč. šťávou nebo zředěným protlakem, popř. nadrobno nakrájenými rajčaty. Až se vše začne vařit, přelijeme do pekáče a dáme tak na 1/2 hodinky péct. Po půl hodině zalijeme ještě mlékem s rozšlehanými vejci a zakvedlanou moukou. Pečeme do vytvoření kůrčičky - ještě cca 15-20 min. Ideální přílohou je zeleninový salát.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Milča Z.
(upraveno)
27. 10. 2012, 10:10
Tohle je opravdu mňamka
JANA308
(upraveno)
17. 5. 2009, 13:24
dobrý den, dnes jsme měli Vaší dobrůtku k obědu. Moc chválím
kysi 76
(upraveno)
6. 5. 2009, 15:27
jdu na to,pak napíšu jak to dopadlo
danima3
(upraveno)
6. 5. 2009, 18:07
@kysi 76
je to fakt mňamka
kysi 76
(upraveno)
8. 5. 2009, 21:21
@danima3
paráda,paráda,paráda mohu jen doporučit
1dom
(upraveno)
5. 5. 2009, 23:33
Dnes jsem dělala a je to mnˇamka,pekáč je vymetený Akorát jsem mléko s moukou povařila a po vychladnutí přišlehala bílky,žloutky jsem dala do směsy masa a brambor. Efekt je možná stejný ale dobrý
danima3
(upraveno)
6. 5. 2009, 18:06
@1dom
jsem ráda, že vám chutnalo
petrar1
(upraveno)
10. 1. 2009, 18:43
Opravdu mňamka Dostala jsem od manžela velikánskou pochvalu Díky
danima3
(upraveno)
16. 1. 2009, 8:52
@petrar1
Díky Petro , jsem ráda, že vám chutnalo
Dejojape
(upraveno)
12. 12. 2008, 20:22
Zkoušela jsem dnes a je to výborné. Jen jsem dala víc oleje a tak ho příště uberu. Děkuji a pěkné vánoční svátky. Zdena
danima3
(upraveno)
13. 12. 2008, 9:30
@Dejojape
Děkuji a jsem ráda, že u Vás taky chutnalo. U nás si toto jídlo manžel dost často poručí, jedli jsme ho i v Řecku, tam do toho dávají ještě lilky.
ratafa
(upraveno)
11. 12. 2008, 19:02
Vypadá to báááááječně a chutnat to musí ještě líp!!!!Dala bych si!!